Author Topic: Head unit not working  (Read 1069 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kaydee

  • Barely Abarth
  • *
  • Posts: 5
  • Thanks: 0
    • View Profile
Head unit not working
« on: February 02, 2016, 06:03:11 PM »
Hi,the head unit on my APE has stopped picking up radio stations,,not entirely but mostly.
When I am on high ground I can get a couple of stations ,though it sounds not quite in tune,most of the time just a crackle.
Any Ideas guys ,I thought I would remove the unit and check the connections ,have any of you done this.
Any advice would be greatly appreciated,many thanks

Offline K77NAN

  • Abarth Professional
  • ****
  • Posts: 270
  • Thanks: 10
    • View Profile
Re: Head unit not working
« Reply #1 on: February 02, 2016, 07:49:00 PM »
May sound stupid, but have you checked your ariel is still there? Wouldn't be the first time I've heard of one being nicked!
JackJunior - 2015 595 Competizone

Offline Kaydee

  • Barely Abarth
  • *
  • Posts: 5
  • Thanks: 0
    • View Profile
Re: Head unit not working
« Reply #2 on: February 02, 2016, 08:24:09 PM »
Hi K77NAN,yep its still there ,thanks for taking time to reply though,have pulled the unit out and checked the connectors,reception is a bit better ,but still only some stations,strange.
All the best

Offline dixy

  • Abarth Enthusiast
  • ***
  • Posts: 111
  • Thanks: 2
    • View Profile
Re: Head unit not working
« Reply #3 on: August 08, 2016, 08:26:53 PM »
Same here to loss of local stations :-(
RED APE/SKYDOME/BLACK DECALS/TMC UPGRADES/TITANIUM EXHAUST/ITG PANEL FILTER/

Offline dixy

  • Abarth Enthusiast
  • ***
  • Posts: 111
  • Thanks: 2
    • View Profile
Re: Head unit not working
« Reply #4 on: November 10, 2016, 09:04:47 PM »
I found my problem the centre pin on the antenna broke but looked intact until the other day.... got new part and hey presto getting fm again ;-)
RED APE/SKYDOME/BLACK DECALS/TMC UPGRADES/TITANIUM EXHAUST/ITG PANEL FILTER/

Offline Kaydee

  • Barely Abarth
  • *
  • Posts: 5
  • Thanks: 0
    • View Profile
Re: Head unit not working
« Reply #5 on: November 16, 2016, 11:54:47 AM »
Thats interesting Dixy,will take a closer look,Many thanks for the suggestion.